Покана за предавање со Бенјамин Лангер и работилница за превод

Почитувани членови, соработници и пријатели на Друштвото за македонско-германски пријателство и соработка,

На покана на ЗДМГПС и на Гете-Институт, а на наша голема радост следната недела во Македонија ќе гостува Бенјамин Лангер, преведувач на романот „Пиреј“ од Петре М. Андреевски, кој ќе одржи предавање и работилница.

Предавање за искуствата и предизвиците при преведувањето на романот Пиреј од македонски на германски јазик

Зачленете се за Новости