The Backyard Jazz Orchestra

The Backyard Jazz

The Backyard Jazz Orchestra – 7 професионални и 10 млади музичари од осум земји

„Creative Realities – European Prospects and Visions – мултинационална средба“ на млади музичари е името на проектот на реномираните џез музичари Штефан Шулце и Петер Евалд, кои веќе подолго време се ангажираат за меѓународна размена помеѓу млади музичари.

Германските професионални џез-музичари беа на едномесечно истражувачко патување низ Југоисточна Европа и покрај многубројните заеднички концерти со локални музичари, одржуваа повеќе работилници и запознаваа љубители на културата и уметноста. Петер Евалд и Штефан Шулце, од музичарите што ги сретнаа на нивното патување, го формираат Backyard Jazz Orchestra, со подршка од Културсекретаријат Вупертал, Гете-институт и од Министреството за млади, спорт и култура на Северна Рајна Вестфалија.

Зачленете се за Новости