Creative Realities

creativa

Creative Realities – European Prospects and Visions

На покана на Гете-институт и на Секретаријатот за култура на Северна Рајна Вествалија, во Германија и во четири балкански земји престојува џез-музичарите Штефан Шулце и Петар Евалд, кои преку работилници, средби и концерти бараа млади таленти за проектот „Creative Realities-  European Prospects and Visions“.

Работилницата се одржа од 8. до 11. септември 2011 година, а завршниот концерт на работилницата се случи на  10. септември 2011 година на Факултетот за музичка уметност во Скопје. Млади музичари од Македонија, Бугарија, Србија, Косово, Романија и Германија, во соработка со професионални музичари, создадоа креативна слика од звуци, која раскажуваше за нивните индивидуални и колективни перспективи и визии.

Зачленете се за Новости