Наградени документарни филмови на Билјана Гарванлиева

biljana

Германско-македонската режисерка Билјана Гарванлиева, преку нејзините документарни филмови на впечатлив начин ја отсликува македонската реалност и тешките економски услови кои се нејзин неизбежен дел, но истовремено сведочи за креативноста, силата и храброста на нејзините протагонисти, да се соочат со тие услови и да го извлечат најдоброто од нив, притоа не откажувајќи се од нивните соништа […]