The Backyard Jazz Orchestra

The Backyard Jazz

The Backyard Jazz Orchestra – 7 професионални и 10 млади музичари од осум земји „Creative Realities – European Prospects and Visions – мултинационална средба“ на млади музичари е името на проектот на реномираните џез музичари Штефан Шулце и Петер Евалд, кои веќе подолго време се ангажираат за меѓународна размена помеѓу млади музичари. Германските професионални џез-музичари […]