7-ми фестивал на новиот германски филм

Фестивалот на новиот германски филм, кој стана незаобиколен дел кога станува збор за овдешниот свет на киното, во 2011 година по седми пат ги отвори портите, или подобро речено, кино салите. Мотото на фестивалот беше градот Берлин и го сочинуваше јадрото на редица документарни филмови. Во филмот „Neukölln Unlimited“ беше ставен под лупа денешениот Берлин. […]