Метрополис – Фриц Ланг

metropolis

Проекција на култниот нем филм со музичка придужба од Македонската Филхармонија Во 2008 година. се случи сензационално откритие од областа на историјата на филмот: во Филмскиот музеј во Буенос Аирес беа откриени сцени од експресионистичкиот филмски класик „Метрополис“ за кои со децении се мислеше дека се засекогаш изгубени.