Да се осмелиме да се сетиме

dasesetime

Издавачката куќа Темплум и Гете-институт, Канцеларија за врски од Скопје ја претставија антологијата за проектот „Да се осмелиме да се сетиме“. Повеќегодишниот обемен проект настана во соработка со литературното списание „Die Horen“. На Саемот на книгата во Франкфурт во 2010 година и во Лајпциг во 2011 година беше претставено 239. германскотоо издание на Die Horen […]

Гете-институт на Саемот на книгата во Лајпциг

saem

ARTE – разговор со Никола Маџиров и Миле Стојиќ Изданието „Das Wagnis der Erinnerung“ („Да се осмелиме да се сетиме“) на литературното списание „Die Horen“ и истоимената веб-страна беа објавени и тоа претставува заеднички проект на списанието и на Гете-институтите во Југоисточна Европа. Меѓу реномираните реномирани автори од 10 земји, кои учествуваа со свои текстови, […]