Џез-квинтетот schultzing на турнеjа низ Југоисточна Европа

jazz

Пијанистот и композитор Штефан Шулце (добитник на WDR наградата за џез 2010), саксофонистот и композитор Петер Евалд, пејачката Хана Јурш, басистот Петер Швебс и тапанарот Тимо Варнеке креираат разнолики акустични слики. Слики кои можат подеднакво да се сместат во категории како џез, поп, а содржат и елементи на нова музика. На покана од Гете-институт schultzing […]