Уличен уметник Ким Кестер

Уличен уметник Ким Кестер

Амбасадата на Германија го поддржа Фестивалот Ф.Р.И.К. 2011 со перформансот на уличниот уметник Ким Кестер. Тој, од 7. до 13 октомври 2011 година исцрта графити на три ѕидови кај старата железничка станица во центарот на градот.