Синедејс: Филмови од Дрезен

prijatel

Во ноември во рамките на Синедејс беа прикажани и филмови од режисерот Дрезен. Вљубениците во филмската уметност по десетти пат беа поканети на патување низ европскиот филм, а речиси сите кина во Скопје беа вклучени во спектаклот. Покрај филмовите кои се натпреваруваа, имаше најразлични фокусирани теми, на пример за земјите Грузија и Словенија, но признанија […]