Литературно читање и разговор со писателот Бенјамин Штајн

Benjamin-Stein-Die-Leinwand

Во петок, 5-ти април 2013 година во 20:00 часот во ГЕМ клубот (Стара чаршија) ќе се одржи литературно читање и разговор со германскиот писател Бенјамин Штајн, кои се воедно и промоција на македонското издание на романот „Платно“. Настанот е организиран од Друштвото за македонско – германско пријателство, издавачката куќа Блесок и преведувачката Елизабета Линднер, а поддржан е од […]