Концертно дуо Карлсруе

На 3. и 4. јуни во Скопје и Битола гостуваше концертното дуо од Карлсруе, составено од пијанистката Дагмар Хартман и челистот Рајнхард Армледер. Двајцата успешни музичари, кои се постојано на турнеи низ целиот свет, со класичен концерт имаа свое деби во Македонија, пришто ја одушевија публиката со дела од Шопен до Мануел де Фаља и […]