Денови на македонската музика 2013

denovi-na-makedonska-muzika

Традиционалната соработка меѓу Друштвото за македонско – германско пријателство и соработка, Гете институтот Скопје и Сојузот на композиторите на Македонија продолжува и оваа година со промоцијата и размената на културните вредности на Германија и Македонија  со интересен проект во рамките на фестивалот „Денови на македонска музика 2013“.  Пет члена на Минхенскиот камерен оркестар, водачи на […]