Два концерти на Фрајбуршкиот ансамбл за удирачки инструменти

АНСАМБЛ

6 и 7.април 2014, 20 часот Сала Империјал, МОБ, Скопје Деновите на македонската музика, кои оваа година ќе го имаат своето 37 издание секогаш одново ја изненадуваат публиката. Од една страна Сојузот на композитори на Македонија (СОКОМ) благодарение на добрите меѓународни контакти и неговата стручна компетенција успева да донесе меѓународно реномирани ансамбли во Македонија, кои […]