Германско-француски концерт

Елисејскиот договор, потпишан на 22.1.1963 го постави камен темелникот за помирување меѓу Германија и Франција и овозможи беспоговорна соработка на двете земји во многу области, како што се стопанството, културата и размената на млади. По повод 48-та годишнина од германско-француското пријателство, кое беше одбележано во Скопје на 11.2.2011 година, публиката во концертната сала на Музичката […]