Алијаж квинтет

На 17.8.2011 година, во рамките на Охридско лето, во црквата Света Софија настапи Алијаж квинтетот и на оваа необична и чудесна сцена ја маѓепса публиката со извонредни дела, меѓу кои „Шехерезада“ од Римски-Корсаков, „Оревокршачка“ од Чајковски и „Танцот на сабјите“ од Хачатуријан. Покрај Јанг Јун Бае, на клавир, настапија четворица талентирани музичари на саксофони со […]