Промоција на Германско – македонска книга на културни настани во 2009 година

На 25-ти ноември 2010 во холот на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ во Скопје се одржа промоцијата на „Германско – македонската книга на културни настани во 2009 година“, која е во издание на здружението Друштвото за македонско – германско пријателство и соработка со поддршка на Гете – Институт Канцеларија за врски во Скопје. Оваа публикација претставува пресек на најзначајните културни настани во Република Македонија на кои уметниците од сите области на културата од СР Германија се презентираат пред македонската публика.

Зачленете се за Новости