Божиќен пазар: Скопје 2011 година

Деветтиот божиќен пазар на германската амбасада во Скопје овојпат се одржа во сабота, на 26.11.2011 година. Повеќе од 1.000 посетители дојдоа по студено време, со срамежливи сончеви зраци, во убаво украсениот двор на амбасадата за да ја почувствуваат типичната божиќна атмосфера. На седум празнично украсени штандови беа изложени домашно направени божиќни колачиња, слатки, германските “медењаци” […]

Приватно/Јавно

Земање простор –– Создавање простор Во тек на четири дена, од 9 до 12 јуни 2011 година, се случуваше проектот Приватно/Јавно со цел да се да се открие Скопје на еден нов начин. Носител на проектот беше Вибке Штадлер, културен менаџер на невладината организација „Контрапункт“ од Скопје. Прашањата што беа третирани се однесуваа на приватното […]

ФИФА Светско првенство во фудбал за жени

ФИФА Светско првенство во фудбал за жени: Германија 2011 година Во јуни и јули 2011 година Германија беше домаќин на 6-тото светско првенство во фудбал за жени и ги организираше натпреварите во девет германски градови. Германската амбасада во Скопје, следејќи ги успешните преноси во живо од Светското фудбалско првенство во 2010 година, секако ја искористи […]