Добредојдовте на веб-страната на ЗДМГПС-Скопје

registracijaДруштвото за македонско-германско пријателство и соработка е невладина и граѓанска организација која со својата работа ја поддржува македонско-германската културна, академска и научна соработка. Друштвото е формирано во 1994 година, а негови членови се голем број на угледни германисти, лекари, професори и стопанственици кои развиваат интензивна соработка со партнерски организации и инстутуции од СР Германија.

Во рамките на својата работа друштвото има активна и постојана соработка со претставништва на германски организации во Р. Македонија, а пред се со Амбасадата на СР Германија и Канцеларијата за врски на Гете-Институтот во Скопје.

 

Печати

Предновогодишна средба на членови

Почитувани членови и пријатели,

Задоволство ни е да Ве поканиме на предновогодишна средба на членовите на ЗДМГПС во среда на 25 декември.

Времето и локацијата ќе останат исти како на нашите редовни Stammtisch средби: локал Плаза дел Торос (кеј на Вардар) со почеток во 20:00 часот.

Со оглед на тоа што претходниот месец немавме можност да организираме Stammtisch, ова ќе биде прилика да продискутираме за активностите од годината што изминува како и за годината што следи, да се подружиме, а воедно и да го одбележиме и Божиќ кој на овој датум се прославува во Германија.

Се радуваме на Вашето присуство

Пријателски поздрав

Извршен одбор на ЗДМГПС

 

Печати

Драги членови и пријатели

heinz3.jpgДМГПС со задоволство ја поддржа работилницата за кратки филмови "Уметноста на снимање краткометражни филмови"  од  Хајнц Херманс во   рамките на филмскиот фестивал Cinedays. Настанот се одржа на 21.11.2013 во просториите на  Македонскиот Културен Центар. Проектот е поддржан од ДМГПС и Гете Институт.............прочитај повеќе 

 

Печати

ГОДИШНО СОБРАНИЕ 2016

Почитувани членови и пријатели на Друштвото за Македонско-Германско Пријателство и Соработка Скопје,


со големо задоволство Ви најавуваме дека ЗДМГПС на 22.03.2016 (вторник) со почеток во 17:30 часот ќе го одржи своето ГОДИШНО СОБРАНИЕ во просториите на Германската читалница при НУБ „Св. Климент Охридски“ во Скопје.

Ги покануваме сите членови на Друштвото, како и сите заинтересирани кои сакаат да ни се придружат и да станат дел од нас да дојдат и присуствуваат на Собранието.

Воедно Ве информираме дека обновувањето на членството за 2016 година ќе можете да го направите со уплата на 300 денари на жиро-сметката на ЗДМГПС бр. 300000002410389 Комерцијална Банка А.Д. Скопје или лично на денот на Собранието.

Се надеваме дека повторно ќе бидеме во голем број.

Пријателски поздрав

Извршен одбор на ЗДМГПС

Број на гледања на артикли
84084

Имаме присутни 89 гости и нема членови