Печати

Промоција на германско-македонската книга на културни настани за 2010

promocija kniga 2011На 23.6.2011 година во Германската читалница се одржа промоцијата на третото издание на Германско македонската книга на културни настани за 2010 година, која е во издание на Здружението друштво за македонско-германско пријателство и соработка-Скопје, со поддршка на Гете-институт, Канцеларија за врски од Скопје. Оваа книга претставува не само хронолошки приказ на германско-македонската соработка во областа на културата во една календарска година, туку, уште повеќе, сведоштво за континуитетот и разновидноста на таа соработка и бележник за нејзиното развивање и  растење од година в година.

Број на гледања на артикли
151387

Имаме присутни 1037 гости и нема членови