Добредојдовте на веб-страната на ЗДМГПС-Скопје

registracijaДруштвото за македонско-германско пријателство и соработка е невладина и граѓанска организација која со својата работа ја поддржува македонско-германската културна, академска и научна соработка. Друштвото е формирано во 1994 година, а негови членови се голем број на угледни германисти, лекари, професори и стопанственици кои развиваат интензивна соработка со партнерски организации и инстутуции од СР Германија.

Во рамките на својата работа друштвото има активна и постојана соработка со претставништва на германски организации во Р. Македонија, а пред се со Амбасадата на СР Германија и Канцеларијата за врски на Гете-Институтот во Скопје.

 

Печати

Покана за ГОДИШНО СОБРАНИЕ 2014 со мала јубилејна прослава

Почитувани членови и пријатели на Друштвото за македонско-германско пријателство и соработка Скопје, ЗДМГПС со големо задоволство Ви најавува дека на 20.02.2014 (четврток) со почеток во 17:30 часот ќе го одржи своето ГОДИШНО СОБРАНИЕ.
 
Годинава одбележуваме 20 години од нашето основање и по тој повод ќе организираме еден мал коктел со почеток во 19:00 часот. Поканети се претставници од Германската Амбасада како и Гете Институтот.
 
Особено ќе ни биде задоволство да ги поканиме долгогодишните членови на Друштвото кои уште од своето основање во голема мера придонеле и сеуште придонесуваат за неговиот развој и јакнење на македонско-германското пријателство.
 
Со пријателски поздрав
 
Извршен одбор на ЗДМГПС
Број на гледања на артикли
151381

Имаме присутни 817 гости и нема членови