Добредојдовте на веб-страната на ЗДМГПС-Скопје

registracijaДруштвото за македонско-германско пријателство и соработка е невладина и граѓанска организација која со својата работа ја поддржува македонско-германската културна, академска и научна соработка. Друштвото е формирано во 1994 година, а негови членови се голем број на угледни германисти, лекари, професори и стопанственици кои развиваат интензивна соработка со партнерски организации и инстутуции од СР Германија.

Во рамките на својата работа друштвото има активна и постојана соработка со претставништва на германски организации во Р. Македонија, а пред се со Амбасадата на СР Германија и Канцеларијата за врски на Гете-Институтот во Скопје.

 

Печати

Предновогодишна средба на членови

Почитувани членови и пријатели,

Задоволство ни е да Ве поканиме на предновогодишна средба на членовите на ЗДМГПС во среда на 25 декември.

Времето и локацијата ќе останат исти како на нашите редовни Stammtisch средби: локал Плаза дел Торос (кеј на Вардар) со почеток во 20:00 часот.

Со оглед на тоа што претходниот месец немавме можност да организираме Stammtisch, ова ќе биде прилика да продискутираме за активностите од годината што изминува како и за годината што следи, да се подружиме, а воедно и да го одбележиме и Божиќ кој на овој датум се прославува во Германија.

Се радуваме на Вашето присуство

Пријателски поздрав

Извршен одбор на ЗДМГПС

 

Број на гледања на артикли
151367

Имаме присутни 422 гости и нема членови